Švedijos investicinis fondas „East Capital“ iš „Advanced Broadband Ltd.“, UAB „SEB Venture Capital“ bei pensijų fondo „SEB-stiftelsen, Skandinaviska Enskilda Bankens Pensionsstiftelse“ įsigijo kontrolinį telekomunikacijų bendrovės „Cgates“ akcijų paketą.

Pasak „Cgates“ valdybos pirmininko Paul‘o Shmotolokha‘os, „profesionalios ir atsidavusios komandos dėka pastaraisiais metais „Cgates“ augo itin sparčiai, rinkoje išsiskirdama inovatyviais produktais ir atsakingu rūpesčiu savo klientais. Tikime, kad naujųjų akcininkų dėka „Cgates“ toliau stiprins savo pozicijas ir galės tiek esamiems, tiek būsimiems klientams pasiūlyti didesnį interneto greitį, įvairesnį televizijos turinį bei kitų naujų produktų ir paslaugų“.

Investicinis fondas „East Capital“ jau valdo vieną didžiausių Estijos telekomunikacijų bendrovių –televizijos, interneto ir telefonijos tiekėją „Starman“. Įsigijęs kontrolinį „Cgates“ akcijų paketą, „East Capital“ įtvirtino savo pozicijas kaip pirmaujantis Baltijos šalių telekomunikacijų bendrovių akcininkas.

„East Capital“ padalinio „East Capital Baltic“ vadovas ir kompanijos „Starman“ valdybos pirmininkas Gert‘as Tiivas‘asdžiaugiasi, kad fondas tapo kontrolinio „Cgates“ akcijų paketo savininku: „Cgates“ yra moderni ir dinamiška Lietuvos telekomunikacijų kompanija. Mums didelį įspūdį padarė sparti „Cgates“ plėtra, plati produktų ir paslaugų pasiūla bei profesionali vadovų komanda. Fondas ketina ir toliau investuoti Baltijos šalyse, kurdamas pažangiausią telekomunikacijų grupę“.

UAB „Cgates“ vadovas Paulius Dambrauskas savo ruožtu yra įsitikinęs, kad konsolidacija rinkoje yra itin svarbi. „Priklausydami tai pačiai šeimai, kaip ir Estijos „Starman“, galėsime savo klientams pasiūlyti dar daugiau naujų produktų, labiausiai atitinkančių jų poreikius ir išnaudoti atsirandančią sinergiją: bendrai pirkti turinį ir vystyti technologines paslaugų platformas. Su naujo akcininko atėjimu „Cgates“ taip pat atsiveria ir naujos finansinės plėtros galimybės. Tikime, kad galėsime ir toliau plėsti teikiamų paslaugų geografiją bei gerinti paslaugų ir klientų aptarnavimo kokybę“,- sako P. Dambrauskas.

Akcijų įsigijimas vykdomas per Estijos kompaniją „Starman“ – dukterinę „East Capital Explorer“ įmonę. Stokholmo NASDAQ biržoje kotiruojamą „East Capital Explorer“ valdo investicinis fondas „East Capital“. Sandoris bus baigtas gavus Lietuvos Radijo ir televizijos komisijos bei Konkurencijos tarybos leidimus.

Apie „Cgates“

UAB „Cgates“ yra Lietuvos telekomunikacijų bendrovė, teikianti šviesolaidinio interneto bei interaktyvios ir įprastos televizijos paslaugas. Bendrovė „Cgates“ yra antroji pagal dydį interneto ir televizijos paslaugų teikėja Lietuvoje, turinti daugiau nei 200 000 abonentų.

Apie „East Capital“

Švedijos bendrovė „East Capital Explorer“, kotiruojama Stokholmo NASDAQ vertybinių popierių biržoje, yra valdoma investicinio fondo „East Capital“ – vieno didžiausių finansinių investuotojų Rytų Europoje ir Baltijos šalyse nuo 1997 metų. Lietuvoje „East Capital“ yra kelių didelių kompanijų („Pieno žvaigždės“, „City service“, „Linas Agro“, „Apranga“, „Šiaulių bankas“) akcininka, fondui taip pat priklauso prekybos centras GO9 ir biurų pastatas „Burės“ Vilniuje.