15 metų patirtį turintis intelektinės nuosavybės, informacinių technologijų ir reklamos teisės ekspertas dr. Mantas Rimkevičius nuo šiol talkins antrą pagal dydį Lietuvoje sumanios televizijos ir neriboto šviesolaidinio interneto paslaugų tiekėją „Cgates“ teisės, TV turinio įsigijimo bei duomenų apsaugos klausimais.

„Lietuvos rinkoje tikrai išskirtinė Manto patirtis leis mums dar užtikrinčiau žengti kokybiško bei unikalaus turinio teikimo klientams, autorių teisių gynimo, kovos su vešinčiu piratavimu keliu. Išskirtinis, geriausias, tarptautiniu lygiu aukščiausiose kategorijose vertinamas turinys mūsų žiūrovams – tokią ambiciją sau keliame“, – sako „Cgates“ vadovas Tomas Burovas.

Teisės mokslų daktaro laipsnį reklamos teisės srityje apgynęs M. Rimkevičius profesinę patirtį kaupė didžiausiose šalies advokatų kontorose, pastaruosius septynerius metus dirbo „Ellex Valiūnas ir partneriai“.

„Džiaugiuosi, kad savo patirtimi ir kompetencija galiu padėti vienai iš sėkmingiausių telekomunikacijų bendrovių Lietuvoje dar aukščiau pakelti turinio kokybės kartelę, bei užtikrinti duomenų apsaugos sprendimus“, – teigia M. Rimkevičius.

Teisės ekspertas sukauptomis žiniomis prisidės ir dar vienoje „Cgates“ itin aktualioje srityje: išmaniųjų technologijų teisėje. Šioje srityje M. Rimkevičius įgijo antrąjį magistro laipsnį Tel Avivo universitete bei praktikavosi didžiausioje Izraelio advokatų kontoroje „Herzog, Fox and Neeman“.

„Klientų poreikiams bei mus supančiai realybei keičiantis kaip niekada greitai, privalome nuolat tobulėti technologiškai, atitikdami kylančius poreikius. Šiai sričiai jau ne vienerius metus skiriame išskirtinį dėmesį“, – sako T. Burovas.

Siekia pažaboti piratavimą

„Cgates“ – vienas iš Lietuvos verslų, kartu su valstybės institucijomis aktyviai siekiančių užkirsti kelią intelektinės nuosavybės vagystėms bei nelegalaus turinio platinimui Lietuvoje.

Problema – iš tiesų opi, nes Lietuva – antra visoje Europos sąjungoje pagal piratinio turinio vartojimą, kaip skelbia ES Intelektinės nuosavybės tarnyba. „Cgates“ priklauso legalaus turinio aljansui „baLTAs“, siekiančiam šią statistiką pakeisti.